úterý 28. listopadu 2017

DNEŠNÍ PEČENÍ

Můj původní plán byl takový, že bychom mohli s dětmi zase něco upéct nebo uvařit... třeba štrůdly... říkala jsem si. Jenže ty prý jsme pekli už vloni :-) A taky prý už jsme dělali palačinky, muffiny, cukroví i polívku. Takže na moji otázku - co teda chcete péct? - přišla z davu odpověď - sušenky!

A tak jsme se dneska vrhli na pečení  sušenek s kousky čokolády.

Tygříci byli úžasní jako vždy, zvládli zpracovat těsto, vytvarovat ho, upéct, ve správný čas sundat sušenky z plechu i ochutnávat. A ještě jim zbyly vzorky, které si nadšeně odnesli domů. Celé pečení i s úklidem kuchyňky sice trvalo dlouhé čtyři hodiny, ale myslím si, že to za tu radost stálo :-)

Však se podívejte sami - TADY!


Přísně tajný recept na naše sušenky s kousky čokolády:

půlka másla
třetina Hery
2 vajíčka
30 dkg moučkového cukru
hladká mouka podle potřeby (40 - 50 dkg)
špetka soli
1/2 kypřicího prášku do pečiva
vanilkový cukr
čokoláda na vaření

Změklé máslo a Heru, celá vajíčka a všechny další ingredience v míse rukama zpracujeme ve vláčné nelepivé těsto, nakonec přidáme čokoládu pokrájenou na malé kousky. Hotové těsto dáme na půl hodiny odležet do ledničky, pak tvarujeme kuličky, klademe na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 - 170 stupňů. Do těsta se může přidat i kokos, nasekané ořechy nebo mandle, rozinky... i čokolády může být samozřejmě víc :-) Dobrou chuť!